Pittige pompoensoep
- Herkomst Turkije
- Categorie Soepen
- Pompoensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van rwielhouwer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- pellen en fijnsnijden.
- aan de kook zetten en als het kookt de bouillonblokjes toevoegen.
- Af en toe roeren, zodat de blokjes op kunnen lossen.
- schoonboenen en halveren.
- Zaden met lepel uit schrapen. 1/4 van de zaden apart leggen.
- Pompoenhelften met schil in blokjes van 2 bij 2 snijden. 3 eetlepels olie verhitten en hierin ui, , peper en Italiaanse 3 minutwn fruiten.
- toevoegen en 2 minuten meebakken.
- Alles bij de bouillon voegen, aan de kook brengen en soep 15-20 minuten zachtjes koken.
- Intussen afbakken volgens aanwijzingen op verpakking.
- Peterselieblaadjes grof snijden.
- Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper.
- Rest olie in koekenpan verhitten en de pitten ca. 3 minuten bakken.
- Druk de pitten in het brood.
- Soep in 4 soepborden scheppen.
- Bestrooien met en basilicum en serveren met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pittige pompoensoep440m
-
Recept
Pompoensoep (met curry en kokos)415m
-
Recept
Pompoensoep445m
-
Recept
Gebonden pompoensoep met knolselderij430m
-
Recept
Pompoensoep430m
-
Recept
Pompoensoep425m
Variaties op Pittige pompoensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pittige pompoensoep | 4 | Maaltijdsoepen |
Pittige pompoensoep met spekjes | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- runderbouillon en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden, runderbouillon, stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 231 kcal | 11% | 924 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 42 g. | 16% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |