Pittige pompoensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. pellen en fijnsnijden.
  2. aan de kook zetten en als het kookt de bouillonblokjes toevoegen.
  3. Af en toe roeren, zodat de blokjes op kunnen lossen.
  4. schoonboenen en halveren.
  5. Zaden met lepel uit schrapen. 1/4 van de zaden apart leggen.
  6. Pompoenhelften met schil in blokjes van 2 bij 2 snijden. 3 eetlepels olie verhitten en hierin ui, , peper en Italiaanse 3 minutwn fruiten.
  7. toevoegen en 2 minuten meebakken.
  8. Alles bij de bouillon voegen, aan de kook brengen en soep 15-20 minuten zachtjes koken.
  9. Intussen afbakken volgens aanwijzingen op verpakking.
  10. Peterselieblaadjes grof snijden.
  11. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper.
  12. Rest olie in koekenpan verhitten en de pitten ca. 3 minuten bakken.
  13. Druk de pitten in het brood.
  14. Soep in 4 soepborden scheppen.
  15. Bestrooien met en basilicum en serveren met .
25
25
25

Variaties op Pittige pompoensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pittige pompoensoep
VariatieAantalGang
Pittige pompoensoep4Maaltijdsoepen
Pittige pompoensoep met spekjes1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en stokbrood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden, runderbouillon, stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
231 kcal
11%924 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pittige pompoensoep