Pittige sperziebonen uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Swanique
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Haal de af en was ze, breek de grote bonen doormidden.
Maak de lente uitjes schoon en snijdt ze samen met het mooie groen in kleine stukjes.
Verhit de in een pan en bak al roerende de en circa 5 minuten.
Pel en pers de knoflooktenen boven de groente uit. - Roer de sambal (met het oog op de kids mag minder ook dan een eetlepel), de gezeefde en de bouillon erdoor.
Laat de met de deksel op de pan zachtjes in ca 15 minuten bijna gaar
worden.
Schep de groenten met een schuimspaan in een ovenschaal. - Kook het kookvocht op hoog vuur in cica 5 minuten iets in en schenk het vervolgens over de groenten.
Roer de crème fraîche en de geraspte kaas door elkaar en verdeel het mengsel over de boontjes.
Bak de schotel in het midden van de oven (200 ºC) in circa 10 minuten lichtbruin en gaar.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en kruidenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek en kruidenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- boter, kruidenbouillon, goudse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en goudse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- boter en goudse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van zout kunnen voorkomen in goudse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 377 kcal | 18% | 1131 kcal |
Vetten | 91 g. | 130% | 273 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 11% | 93 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |