Pittige Thaise kippensoep
- Herkomst Thailand
- Categorie Soepen
- Kippensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van desireetuur
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Pluk de korianderblaadjes van de takjes.
- Snijd 1 peper overlangs doormidden en verwijder de zaadjes.
- Breng de bouillon met de koriandersteeltjes, gehalveerde peper, en gember aan de kook en laat ca. 15 minuten trekken.
- Giet kokend water over de , laat ze 1 minuut staan en giet ze af.
- Ontvel de , snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes.
- Snijd elk partje in de lengte in drieën.
- Snijd in smalle reepjes.
- Zeef de bouillon.
- Breng hem tegen de kook aan.
- Roer er de kip en de helft van de bosui door, sluit de pan en pocheer de kip in 5 minuten gaar.
- Maak de andere peper schoon en verwijder het steeltje en de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
- Roer doperwten, sugarsnaps, peper, , tamarinde en limoensap door de soep en laat hem 2-3 minuten zachtjes koken.
- Roer er de tomaat door en verdeel de korianderblaadjes over 4 soepkommen.
- Schep de hete soep erop en bestrooi met de resterende bosui.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 46 kcal | 2% | 184 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |