Pizza  (diameter 34 cm)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Meng bloem, gist, zout, olijfolie en water in een keukenmachine met de deeghaak tot een soepel brooddeeg.
  2. Laat het in een warme omgeving in een afgesloten kom minimaal een ½ uur rijzen.
    De omvang moet verdubbeld zijn.
    Snijd de in ringen en scheur de of snijd de champignons in plakjes.
    Rasp de kaas, ontvel de tomaat en verwijder de zaadlijsten.
  3. Bedruppel met en zeezout en leg er een plakje knoflook op.
  4. Plaats het gedurende 4 à 5 uur in een matig warme oven. (70 à 80 graden) Heb je niet zoveel tijd, zet de oven dan op 130 graden celsius.
  5. De tomaatjes zijn dan binnen 3 kwartier klaar.
  6. Het resultaat is dan wel wat minder ( niet gedroogd maar bijna gekookt).
    Rooster de licht aan.
    Meng met de helft van de tomaat (kleine stukjes) en 1 eetlepel balsamicasiroop.
    Als je geen balsamicosiroop hebt, kun je dit maken door 200 milliliter balsamico azijn en 100 gram kristalsuiker tot de helft in te koken.

    Bereiding.
    Rol het deeg uit tot een lap van ± 34 cm rond, smeer de oppervlakte met in, leg het op bakpapier op een bakplaat en garneer uien en op de pizza en dek het af met de geraspte kaas.
  7. Bak de pizza gedurende 20 minuten gaar op 240 graden.
  8. De bodem moet krokant zijn.
  9. Bedek de pizza met de sla, de rest van de tomaat, de en de serrano ham, garneren naar eigen inzicht.
    Als laatste de garnering afmaken met de basamicasiroop, dit werkt het makkelijkst uit een knijpflesje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jonge kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jonge kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
359 kcal
17%1436 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pizza  (diameter 34 cm)