Voorbereiding:
Meng bloem, gist, zout, olijfolie en water in een keukenmachine met de deeghaak tot een soepel brooddeeg.
Laat het in een warme omgeving in een afgesloten kom minimaal een ½ uur rijzen.
De omvang moet verdubbeld zijn.
Snijd de in ringen en scheur de of snijd de champignons in plakjes.
Rasp de kaas, ontvel de tomaat en verwijder de zaadlijsten.
Bedruppel met en zeezout en leg er een plakje knoflook op.
Plaats het gedurende 4 à 5 uur in een matig warme oven. (70 à 80 graden) Heb je niet zoveel tijd, zet de oven dan op 130 graden celsius.
De tomaatjes zijn dan binnen 3 kwartier klaar.
Het resultaat is dan wel wat minder ( niet gedroogd maar bijna gekookt).
Rooster de pijnboompitten(1 eetlepel) licht aan.
Meng rucola(0.5 zakjes) met de helft van de tomaat (kleine stukjes) en 1 eetlepel balsamicasiroop.
Als je geen balsamicosiroop hebt, kun je dit maken door 200 milliliter balsamico azijn en 100 gram kristalsuiker tot de helft in te koken.
Bereiding.
Rol het deeg uit tot een lap van ± 34 cm rond, smeer de oppervlakte met olijfolie(1 stuk)(1 eetlepel) in, leg het op bakpapier op een bakplaat en garneer uien en oesterzwammen(150 gram) op de pizza en dek het af met de geraspte kaas.
Bak de pizza gedurende 20 minuten gaar op 240 graden.
De bodem moet krokant zijn.
Bedek de pizza met de sla, de rest van de tomaat, de pijnboompitten(1 eetlepel) en de serrano ham, garneren naar eigen inzicht.
Als laatste de garnering afmaken met de basamicasiroop, dit werkt het makkelijkst uit een knijpflesje.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jonge kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
jonge kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.