Pizza met aubergine en ui
- Herkomst Nederland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Snijd de in blokjes.
- Snijd de in ringen.
- Snipper de knoflook fijn.
- Snijd de in plakjes.
- Rasp de kaaas.
- Doe de aubergineblokjes in een vergiet en bestrooi ze met .
- Laat ze 30 minuten staan.
- Bereid de pizzabodem volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Spoel de aubergineblokjes onder koud stromend water af en druk het overtollige vocht eruit.
- Verhit de in een koekenpan en fruit de ui met knoflook al roerend in 10 minuten glazig en bruin.
- Voeg de aubergineblokjes toe en bak het 5 minuten mee.
- Voeg de paddestoelen toe en bak ze 5 minuten mee.
- Doe de pizzasaus in een kom, voeg 1,5 deciliter water toe en meng het goed door elkaar tot een gladde saus.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol ze uit op een met bestoven werkvlak tot rondjes met een doorsnede van 25 cm.
- Leg de pizzabodems op een met bakpapiere beklede bakplaat en bestrijk ze met de pizzasaus.
- Verdeel de auberginemengsel erover.
- Bestrooi de pizza's met de kaas en kruiden uit het pak.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- en bak de pizza's in het midden van de oven in 30 minuten bruin en gaar.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 386 kcal | 19% | 1544 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |