Snijd de tomaten(400 gram) klein en voege ze met het sap toe aan het uimengsel.
Voeg de tomatenpuree(1 eetlepel) met oregano(2 theelepels) en rietsuiker(1 theelepel) toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur zonder deksel 10 minuten al roerend pruttelen tot een dikke gladde saus.
Laat de saus afkoelen.
Doe de gist(15 gram) met suiker(0.5 theelepels) in een kommetje en voeg het water(125 milliliter) toe.
Laat het mengsel 10 minuten staan tot er luchtbelletjes ontstaan.
Doe de bloem(225 gram) met zout(1 snufje) in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe het gistmengsel met olijfolie(2 eetlepels)(2 theelepels) in het kuiltje en kreed het tot een soepel deeg.
Leg het deeg op een met bloem(225 gram) bestoven werkvlak en kneed het 10 minuten tot een soepel glad deeg.
Leg het deeg in een met olijfolie(2 eetlepels)(2 theelepels) ingevette schaal en laat het afgedekt 30 minuten op een warme plaats rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.
Kneed het deeg tot een soepele bal en rol het uit.
Leg de deegbodem in een pizzavorm en bestrijk hem met de saus.
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Bak de pizza in het midden van de oven in 35 minuten gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
rietsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
mozzarella en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
mozzarella en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Pizza met champignons en groene olijven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Recept is incompleet: wat doen we met de champignons, de mozzarella en de paprika? Na afloop constateren dat ze niet gebruikt worden?
Kar 7 februari 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.