Pizza met champignons en groene olijven

Ingrediënten

+ -
print

Voor de pizzabodem :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Plet de knoflook fijn.
  2. Snipper de fijn.
  3. Rasp de fijn.
  4. Verwijder de zaadjes van de en snijd hem in dunne reepjes.
  5. Snijd de in dunne plakjes.
  6. Halveer de groene .
  7. Verhit de en bak de gaar.
  8. Voeg de knoflook toe en bak het 3 minuten mee.
  9. Snijd de klein en voege ze met het sap toe aan het uimengsel.
  10. Voeg de met en toe.
  11. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur zonder deksel 10 minuten al roerend pruttelen tot een dikke gladde saus.
  12. Laat de saus afkoelen.
  13. Doe de met in een kommetje en voeg het toe.
  14. Laat het mengsel 10 minuten staan tot er luchtbelletjes ontstaan.
  15. Doe de met in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  16. Doe het gistmengsel met in het kuiltje en kreed het tot een soepel deeg.
  17. Leg het deeg op een met bestoven werkvlak en kneed het 10 minuten tot een soepel glad deeg.
  18. Leg het deeg in een met ingevette schaal en laat het afgedekt 30 minuten op een warme plaats rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.
  19. Kneed het deeg tot een soepele bal en rol het uit.
  20. Leg de deegbodem in een pizzavorm en bestrijk hem met de saus.
  21. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  22. Bak de pizza in het midden van de oven in 35 minuten gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • rietsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pizza met champignons en groene olijven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Recept is incompleet: wat doen we met de champignons, de mozzarella en de paprika? Na afloop constateren dat ze niet gebruikt worden?
Kar 7 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
370 kcal
18%1480 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
18%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pizza met champignons en groene olijven