Pizza met pancetta en rucola
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van kaddioui
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Meng 3,5 deciliter handwarm water met de en de .
- Zet dit ± 10 minuten op een warme, tochtvrije plek.
- Zeef de in een grote kom.
- Maak een kuiltje en doe het gistmengsel en de olie erin.
- Strooi het langs de rand.
- Meng met ronddraaiende bewegingen de ingrediënten vanuit het midden door elkaar tot een plakkerig geheel.
- Begin met kneden door het deeg met de muis van de hand naar voren te drukken.
- Blijf minstens 10 minuten kneden, tot een mooi, glanzend deeg ontstaat.
- Leg de deegbal in een ingevette kom en dek deze af.
- Laat het deeg ± 45 minuten rijzen op een tochtvrije plek.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Neem de deegbal uit de kom en druk deze plat, zodat alle luchtbellen uit het deeg verdwijnen.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
- Rol ze alle 4 uit tot een ronde lap van ± 1 cm dik en ± 25 cm Ø.
- Rol het deeg niet te dun, dan wordt de bodem tijdens het bakken te hard.
- Bestrijk de pizzabodems met de rode en beleg met de ui, en tomaat.
- Strooi de erover en bestrijk de randen met olie.
- Leg de pizza’s op een ingevette bakplaat en bak ze ± 15 minuten in het midden van de oven.
- Verdeel vlak voor het serveren de over de pizza’s.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pesto en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 648 kcal | 32% | 2592 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 96 g. | 37% | 384 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |