In een pan heb ik gedaan en als het warm is de shoarma, die je al lekker gekruid hebt, erin gedaan, gaar laten worden, en apart houden.
Tomatensaus:
In een pannetje, ui(1 stuk) laten fruiten in olijfolie(1 stuk)(1 stuk), dan de gepureerde gepelde tomaten(1 stuk) erbij doen, zacht vuur zetten.
Als het kookt, doe je er zout(15 gram)(1 stuk) bij en beetje suiker om het bittere weg te halen en basilicum erbij.
Snijd de mozzarella(1 stuk) in plakjes.
Pizza Deeg:
Ik heb niet echt een recept maar er zijn wel 2 dingen dat je moet onthouden als je pizza maakt.
Dat heeft mijn vader me geleerd en hij is pizzabakker:
1 liter water = 30 gram zout
dus
½ liter water = 15 gram zout
Laat het altijd 2 tot 3 uur rijzen
Voor deze pizza heb ik dus een half liter lauw water gedaan in een kom en heb ik er een vers gist blokje in laten smelten.
Dan heb ik er 15 gram zout(15 gram)(1 stuk) bij gedaan, de bloem(1 stuk) erbij totdat ik gewoon zo een brooddeeg had en dan nog wat olijfolie(1 stuk)(1 stuk).
Heel goed kneden, hoe langer je het kneed hoe zachter en mooier je pizza.
Je moet het zelf voelen dat het deeg(1 stuk) goed is, dan laten rijzen, met een vochtige theedoek erover, anders droogt hij uit!!
2 tot 3 uur laten rijzen.
Dan doe je het deeg(1 stuk) dus ergens in, een pizzapan ofzo, dan tomatensaus erop, shoarma erop en mozzarella(1 stuk) plakjes, nog olijfolie(1 stuk)(1 stuk) erop, zout(15 gram)(1 stuk), (anders smaakt de mozzarella(1 stuk) niet en is altijd een finishing touch) en wat oregano!
Voorverwarmde Oven (200 graden C.) in totdat hij goed gaar is.
Shoarma is niet italiaans, maar combinatie is wel lekker!
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella en deeg
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.