Pizza met zelfgemaakt deeg en saus
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van battum80
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Doe het , de en de in een grote kom en meng even rustig door.
- Weeg vervolgens de af.
- Voeg de beetje voor beetje toe en meng met een lepel.
- Als de meeste is toegevoegd het toevoegen en de laatste .
- Kneed het deeg 5 minuten met de hand tot een mooi elastisch deeg en laat 60 min rijzen onder een theedoek.
- Verdeel het deeg in 2 delen een kneed er een mooi bolletje van.
- Laat nog 10 min rusten.
Prak de ondertussen tot een saus. - Maak van de bolletjes twee bodems van ongeveer 30 cm.
- Bestrijk met 2 ruime eetlepels tomatensaus en een eetlepel van de .
- Scheur de in kleine stukjes en verdeel over de pizza's.
Bak de pizza in een zo heet mogelijke oven, het liefst op een steen tot de pizza klaar is. - Of in een houtoven, dat is nog lekkerder.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Verse pizza41u
-
Recept
Pizza variatie nr. 1425m
-
Recept
Pizza alla Gio445m
-
Recept
Spelt pizza bodem440m
-
Recept
Gezonde Pizza425m
-
Recept
Pita-pizza's (basis)420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 661 kcal | 33% | 1322 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 107 g. | 41% | 214 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 1% | 2 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |