Pizza variaties
- Herkomst Italie
- Categorie Snacks
- Bereiden
- Kookboek van co
- Schrijf een review
Ingrediënten
printDit zijn de ingrediënten voor de basispizza, pizza margherita:
Bodem:
Voor de saus:
Voor de vulling:
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- De bodem:
- volgens verpakking aanmaken.
- zeven en in een grote kom doen, erbij en roerende mengen.
- Voeg bij de , beetje bij beetje, en roer het om met een vork.
- Voeg net zoveel erbij totdat de een "bal" is geworden.
- Deze deegbal ± 2 uur op een warme plaats, met een vochtige doek erover heen, laten rijzen.
- De saus:
- Verhit de en bak de knoflook kort.
- Voeg en gepelde en de en het en de .
- toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
- Laat de saus afkoelen.
- Bakpapier invetten met .
- De deegbal uitkneden op de deegplank tot mooie ronde schijven.
- Opmaken pizzabodem:
- Saus, , , of ham en kaas op de pizza's verdelen.
- De Mozarella NIET direct op de bodem leggen.
- Pas na 7 minuten bakken op de pizzabodem leggen De vlak voor het serveren op de pizza leggen.
- Het geheel in de oven in 10 tot 15 minuten bakken (midden in de oven).
- NB:
- zodra ingrediënten op de bodem liggen de pizza direct in de oven zetten om te voorkomen dat de saus te veel in de pasta trekt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella en mozzarella
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella en mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 912 kcal | 45% | 3648 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 114 g. | 44% | 456 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |