Plaatkoek met marsepein

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Doe 500 gram , 10 gram , de , 1/2 theelepel , 75 gram in stukjes en de in een beslagkom.
  2. Verwarm de lauwwarm, brokkel de in de en los hem hierin op.
  3. Voeg de bij in de kom.
  4. Kneed het geheel met de deeghaken van de mixer.
  5. Laat het op een warme plek rijzen (ca. 45 minuten).
  6. Rasp de marsepein grof.
  7. Was de en de en laat ze uitlekken.
  8. Hak de fijn.
  9. Vet een ovenschaal (ca. 32 x 39 cm, minimaal ca. 3,5 cm diep) in.
  10. Klop het deeg met een lepel door.
  11. Kneed kort de , de en de marsepein door het deeg.
  12. Bestuif de ovenschaal met wat en verdeel het deeg over de schaal.
  13. Druk het in de hoeken goed aan met de handen.
  14. Zet de schaal afgedekt ca. 45 minuten op een warme plek.
  15. Druk met de steel van de lepel kuiltjes in het deeg, verdeel 100 gram er in stukjes overheen, strooi 5 eetlepels en het over de koek.
  16. Bak het geheel ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  17. en laat de koek afkoelen.
  18. Roer de glad met 4 eetlepels water.
  19. Druppel tenslotte het mengsel over de koek.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
241 kcal
12%5784 kcal
Vetten
11 g.
16%264 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%504 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
4 g.
4%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Plaatkoek met marsepein