Pluimvee Eend gestoofd in rode wijn
- Herkomst Italie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een middelgrote zware pan op een middelhoog vuur.
- Voeg de eend toe en braad ze in ca. 10 min.
- rondom goudbruin.
- Voeg de , , en de pancetta toe en laat die ca. 10 min mee fruiten tot de zacht is.
- Voeg de , 3,75 deciliter en de toe en breng het aan de kook.
- Draai het gas laag en laat het geheel met de deksel op de pan ca. 1 uur sudderen.
- Schenk er de resterende bij en laat het geheel nog eens ca. 1 1/4 uur door sudderen tot het vlees los komt van het bot en de saus licht indikt.
- Neem de stukken eend met een tang uit de pan en laat ze op een bord licht afkoelen.
- Haal het vlees van de botten in hapklare stukjes en voeg ze weer bij de saus.
- Breng deze licht aan de kook op een middelhoog vuur en laat de saus in ca. 5-10 min.
- inkoken.
- Breng intussen een grote pan water aan de kook en voeg de parpardelle toe, roer goed en kook ze in ca. 5-8 min.
- al dente.
- Laat uitlekken en doe ze op een voorverwarmde schaal.
- Schenk de saus met het vlees over de pasta en bestrooi met de graspte .
- Serveer direkt.
- Wijn suggestie:
- Een volle rode chianti, die dan ook in het recept wordt gebruikt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1021 kcal | 51% | 6126 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 66 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |