Poffert
- Herkomst Nederland
- Categorie Streekgerechten
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- 9 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Pan
Bereidingswijze
- Je doet de zelfrijzend in een kom en mix daar het en de door.
- Neem de 100 gram en doe dit in een bakje met water, spoel ze grondig af en dep ze droog door ze in een droogdoek te leggen.
- Neem de helft van het en roer daar de 2 door tot het niet meer sliert en voeg daarna de rest van het toe en ga dit even roeren.
- Pak de mixer met de deeghaken, schenk de bij het meel, mix dit tot een erg stevig en gladde substantie en voeg er dan de en bij.
- Mix dit er goed doorheen.
- Nu gaat dit in een met boter ingesmeerde poffertpan en deze wordt in een grote pan met koud water gezet, tot hij net de bodem raakt en niet meer drijft op het water.
- Breng dit aan de kook en laat het dan 2 uur lang zachtjes door koken met de deksel op de pan.
- Als de tijd is verstreken, wordt het uit het water gehaald en laat het dan nog 10 minuten afkoelen en haal dan de deksel van de poffertpan en keer het om op een groot bord.
- Snijd dit in stukken of plakken en serveer dit met roomboter en bruine basterd suiker.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oma’s poffert41u
-
Recept
Poffert41u
Variaties op Poffert
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Poffert | 4 | Streekgerechten |
Goudse kaaspoffertjes | 1 | Lunchgerechten |
Bosuipoffertjes met rivierkreeft | 1 | Tapas |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (9)
Poffert heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 9 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 813 kcal | 40% | 3252 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 173 g. | 66% | 692 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |