Poffert

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Je doet de zelfrijzend in een kom en mix daar het en de door.
  2. Neem de 100 gram en doe dit in een bakje met water, spoel ze grondig af en dep ze droog door ze in een droogdoek te leggen.
  3. Neem de helft van het en roer daar de 2 door tot het niet meer sliert en voeg daarna de rest van het toe en ga dit even roeren.
  4. Pak de mixer met de deeghaken, schenk de bij het meel, mix dit tot een erg stevig en gladde substantie en voeg er dan de en bij.
  5. Mix dit er goed doorheen.
  6. Nu gaat dit in een met boter ingesmeerde poffertpan en deze wordt in een grote pan met koud water gezet, tot hij net de bodem raakt en niet meer drijft op het water.
  7. Breng dit aan de kook en laat het dan 2 uur lang zachtjes door koken met de deksel op de pan.
  8. Als de tijd is verstreken, wordt het uit het water gehaald en laat het dan nog 10 minuten afkoelen en haal dan de deksel van de poffertpan en keer het om op een groot bord.
  9. Snijd dit in stukken of plakken en serveer dit met roomboter en bruine basterd suiker.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Poffert

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Poffert
VariatieAantalGang
Poffert4Streekgerechten
Goudse kaaspoffertjes1Lunchgerechten
Bosuipoffertjes met rivierkreeft1Tapas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (9)

Poffert heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 9 recensies
RESET

Hoe krijg ik het recept van de poffert?
Emmy 28 februari 2014
Met sukade en geraspte citroen schil er door maakt het nog lekkerder. Serveren met gesmolten roomboter, kaneel en bruine suiker!
Richard 4 februari 2014
Heerlijk er zijn veel varianten in de omloop maar of het een echt Gronings recept is weet ik niet. Ook in Friesland claimt men de titel. Maar dit doet er ook niet toe zolang de poffert/boffert maar ge... Lees reactie
Magriet 30 september 2013
Hoe voorkom ik dat de poffert als die koud is zo droog wordt?
Berend 23 september 2013
Ik heb dit recept gemaakt maar mijn poffert is keihard geworden. Na anderhalf uur leek de poffert al zo droog dat ik hem maar uit de pan het gehaald. Kan iemand mij uitleggen wat ik verkeerd heb gedaa... Lees reactie
Liesbeth 17 september 2013
Ik voeg altijd nog een afgestreken eetlepel kaneel toe met een zakje droge gist en wat gesnipperde gember, aan mengen met lauwe melk een kwartier laten staan in de pan met 1 liter warm water dan 1 uur... Lees reactie
Kuizenga 18 augustus 2013
Heerlijke poffert en makkelijk te maken!
Josine 5 april 2013
Vroeger vaak poffert gegeten en zelf ook veel gemaakt. Mijn kinderen zijn er dol op. Je kunt de poffert ook 1 uur bakken onderin een oven op 180 graden.
Margriet 16 maart 2013
Super dit recept!! Doet me ook weer denken aan m'n jeugd. Kwam ik thuis en had m'n moeder (als verrassing) een poffert gebakken. De heerlijke geur van de poffert, bij het openen van de achterdeur, to... Lees reactie
Ina 10 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
813 kcal
40%3252 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
173 g.
66%692 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Poffert