Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Kook ongeveer 500 gram (in grote stukken gesneden zonder schil) in een bodempje water en een snufje 15 à 20 minuten tot het zacht is.
Giet het water af.
Prak me een vork de gekookte pompoen(500 gram) tot een puree.
Voor het recept is 250 ml pompoenpuree nodig.
Meng de puree met de karnemelk(170 milliliter).
Bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier.
Het kan ook in een cakevorm.
Verwarm de oven voor op 160 C.
Doe de zachte boter(125 gram) en suiker in een kom en mix het met een handmixer tot een cremige en luchtige massa.
Voeg 1 ei toe en vermeng het goed.
Voeg het tweede ei toe en meng.
Zeef in een andere kom de bloem(225 gram), bakpoeder(2 theelepels), zout(1 theelepel)(1 snufje)zuiveringszout(1 theelepel), kaneel(2 theelepels), gemalen nootmuskaat(0.75 theelepels) en gemberpoeder(0.75 theelepels).
Voeg de gezeefde bloem(225 gram) met de kruiden toe aan het botermengsel en roer even snel door.
Voeg dan het pompoenmengsel toe en roer het geheel snel door elkaar.
Vul de vorm met het beslag en bak in het midden van de oven gedurende 45 - 60 minuten.
Dek de cake eventeel het eerste half uur om het verbranden van de bovenkantte vermijden.
Controleer of de cake gaar is door er in het midden in te prikken met een satéstokje.
Komt het stokje er droog uit dan is de cake gaar.
Haal de cake uit de oven en laat de cake even 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna uit de vorm op een rooster verder afkoelen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in karnemelk en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
karnemelk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.