Pompoenlaksa uit een kopje
- Herkomst Italie
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van rianne_85
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
Bereidingswijze
- Hak de grof in grote stukken en zet apart.
- Maal de (als je ze gebruikt), 3 rode , de , , , koriandersteeltjes, Chinees vijfkruidenpoeder en in de keukenmachine tot een min of meer droge pasta.
- Verwijder de taaie deeltjes als die erin zitten.
- Verhit de olie in een diepe pan op halfhoog vuur.
- Voeg de kruidenpasta en toe en bak 10 minuten zachtjes.
- Roer zodat de smaken vrijkomen.
- Voeg de en bouillon toe en roer goed.
- Schraap de aanbaksels van de panbodem.
- Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en laat, met het deksel op de pan, ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de zacht en gaar is.
- Strooi de rijst erin en roer alles goed - de poempoen zal misschien uit elkaar vallen, maar dat geeft niet.
- Laat, afgedekt, nog 12 minuten zachtjes koken tot de rijst net gaar is.
- Voeg de toe, roer weer, proef en breng de soep zorgvuldig op smaak met zout en peper.
- Breng weer aan de kook, voeg dan naar smaak het limoensap toe.
- Schep in thee- of koffiekopjes en garneer met de verse korianderblaadjes, de rest van de gesneden rode peper en, als je wilt, wat geschaafde verse .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 470 kcal | 23% | 1880 kcal |
Vetten | 2 g. | 2% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 86 g. | 33% | 344 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |