Pompoensiroop

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Alle ingrediënten samen in een grote kookpot doen en aan de kook brengen.
  2. Draai nu meteen de warmtebron uit, neem pan van warmtebron en laat gedurende één nacht de siroop in de pan staan zodat de smaken goed doortrekken.
  3. Volgende dag kook je de siroop verder totdat de uit elkaar valt.
  4. Giet de siroop door een zeef, let op de niet uitdrukken door de zeef!
  5. Giet de gezeefde siroop in schone flessen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Pompoensiroop heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Hallo Micha Nee, dat staat nog niet op dit forum, dat zal ik nog wel doen, heeft de tijd, want je doet het met de eerste voorjaarspaardebloemen...Hier moet ik zoeken naar goede plekken, waar weinig v... Lees reactie
browney 9 september 2014
Is eens wat anders dan pompoenjam, pompoensoep en pompoen als groente. De suiker maakt het wel langer houdbaar maar is niet bepaald gezond. Heb megaveel pompoenen in de tuin dit jaar en mijn manneke ... Lees reactie
Micha1 6 september 2014
Mooi recept...ik weet dat je van veel siroop kunt maken. In het voorjaar doe ik het bijvoorbeeld van paardenbloemen! Ga alleen kijken of ik de suiker gedeeltelijk door iets anders kan vervangen. Sugg... Lees reactie
browney 30 augustus 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
149 kcal
7%149 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%17 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoensiroop