Pompoensoep hollandaise

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Stoompan
  • Pureestamper

Bereidingswijze

  1. Schrob de met water en verwijder eventuele ongerechtigheden op de schil.
  2. De schil vooral niet verwijderen!
  3. Snijd de doormidden en snijd de helften vervolgens in schijven van ca. 2,5 cm breed.
  4. Verwijder de pitten en de draden en doe dit "afval" in een kookpannetje, samen met 200 milliliter water.
    Breng de inhoud aan de kook, stamp deze dan fijn met een pureestamper en wrijf deze dan door een roerzeef.
  5. Bewaar het pompoenzeefsel en gooi de pitten en draden weg.
  6. Doe de laurierbladen bij het zeefsel en verwarm goed gedurende 3 minuten.
  7. Maak de schoon en ontvel de teen .
  8. Plet, knijp en hak de teen en vermeng hem met de fijn gehakte .
  9. Braad het /knoflookmengsel in de tot het glazig is.
  10. Giet er dan het pompoenzeefsel bij, samen met de .
  11. Laat het mengsel 3 minuten zacht koken en verwijder dan de .
  12. Zet het gekookte apart in een schaaltje.
  13. Hak nu de schoongemaakte pompoenschijven in stukken van ca. 3 cm en doe 500 gram in een stoompan.
    Bewaar de rest voor een ander recept.
  14. Stoom de in 15 minuten gaar.
  15. Stamp de gekookte stukken fijn met een pureestamper en zet de helft daarvan apart.
  16. Doe de andere helft, samen met het apart gezette pompoenzeefsel in een keukenmachine en maal het goed fijn.
    Maak nu een verrijkte bouillon.
  17. Zorg voor 15 gram fijngesneden , 20 gram in niet al te fijn gesneden reepjes (ca. 1,5 bij 2 cm) en 10 gram in kleine stukjes gesneden hanenkammen (goed afborstelen).
  18. Verhit in een pannetje 1 eetlepel olijfolie, doe de erbij en laat een minuutje bakken.
  19. Doe dan de preireepjes en de stukjes hanenkam erbij en verwarm alles totdat de glazig is.
  20. Dan de ras-el hanout en de 6- erbij en nog even zacht smoren op restwarmte.
  21. Doe dan de gemalen en ongemalen , samen met de 300 milliliter verrijkte in een kookpan.
  22. Roer om en als de soep te dik uitvalt doe er dan nog wat water bij of een restant van het kookvocht.
    Maak de soep warm en voeg toe en proef of de smaak van de soep goed is.
  23. Zo niet, doe er wat peper en zout bij.
    Dien de soep op in soepkommen en strooi in elke kop 1 eetlepel fijngehakte peterselie en 1 eetlepel culinair of zure en een beetje zwart sesamzaad.
  24. Zet een smaakversterker of strong tamari op tafel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon en sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon en sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • boter en groentenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Pompoensoep hollandaise heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Bedankt Tomstr. Een goed begin. Groetjes Hela.
hela 19 oktober 2011
Dit was echt een heerlijk soepie zeg! Om te smullen gewoon.
tomstr 18 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
103 kcal
5%206 kcal
Vetten
2 g.
3%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%22 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoensoep hollandaise