Pompoentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Mengkom
  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereid het deeg 3 uur tevoren.
  2. Doe de in de mengbeker van de keukenmachine.
  3. Voeg het , 150 gram , citroenschil, suiker, en toe.
  4. Meng alles snel op de hoogste stand tot het deeg zich tot een bol vormt.
  5. Bewaar het deeg 3 uur in een plastic zak in de ijskast.
  6. Neem het deeg uit de koelkast en laat het ongeveer 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  7. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met .
  8. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
  9. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl de garnering wordt gemaakt.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  11. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in grove stukken en stoom die 20 minuten of tot ze zeer zacht zijn.
  12. Schep de stukjes pompoen in de mengkom van de keukenmachine en voeg de , honing, specerijen en en toe.
  13. Meng 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde creme.
  14. Neem de vorm uit de ijskast, bestrooi de deegbodem gelijkmatig met het en schenk de pompoencreme erin.
  15. Zet de vorm 30 minuten in de oven.
  16. Laat afkoelen, haal de taart uit de vorm en dien op.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Pompoentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pompoentaart
VariatieAantalGang
Courgette-pompoentaart1Hartige taarten
Broccoli-taugé-pompoentaart1Hartige taarten
Indiase pompoentaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
436 kcal
21%1744 kcal
Vetten
39 g.
56%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoentaart