Pompoentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Pompoentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Mengkom
- Taartvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Bereid het deeg 3 uur tevoren.
- Doe de in de mengbeker van de keukenmachine.
- Voeg het , 150 gram , citroenschil, suiker, en toe.
- Meng alles snel op de hoogste stand tot het deeg zich tot een bol vormt.
- Bewaar het deeg 3 uur in een plastic zak in de ijskast.
- Neem het deeg uit de koelkast en laat het ongeveer 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met .
- Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
- Zet de taartvorm in de koelkast terwijl de garnering wordt gemaakt.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het vruchtvlees van de pompoen in grove stukken en stoom die 20 minuten of tot ze zeer zacht zijn.
- Schep de stukjes pompoen in de mengkom van de keukenmachine en voeg de , honing, specerijen en en toe.
- Meng 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde creme.
- Neem de vorm uit de ijskast, bestrooi de deegbodem gelijkmatig met het en schenk de pompoencreme erin.
- Zet de vorm 30 minuten in de oven.
- Laat afkoelen, haal de taart uit de vorm en dien op.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pompoentaart41u30m
Variaties op Pompoentaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Broccoli-taugé-pompoentaart | 1 | Hartige taarten |
Indiase pompoentaart | 1 | Hartige taarten |
Pompoentaart met feta | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooier en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 436 kcal | 21% | 1744 kcal |
Vetten | 39 g. | 56% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 148 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |