Poolse jachtschotel
- Herkomst Polen
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Jachtschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Witte in (braad)pan met weinig water beetgaar koken.
- In vergiet laten uitlekken.
- , laurier en door witte mengen.
- Spek op leggen.
- Geheel ca. 15 minuten laten stoven, tot en spek gaar zijn.
- Indien nodig tussentijds wat water in pan schenken.
- af en toe omscheppen, maar spek bovenop laten liggen.
- Spek uit pan nemen, iets laten afkoelen en in blokjes snijden.
- Intussen in koekenpan boter smelten en ca. 15 minuten zachtjes bakken.
- pellen en in ringen snijden.
- in blokjes snijden.
- Paddestoelen schoonvegen en grote exemplaren halveren.
- Speklappen uit pan nemen en in stukjes snijden.
- In bakvet uiringen ca. 2 minuten glazig bakken.
- Vuur hoog draaien, paddestoelen toevoegen en geheel ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
- Paddestoelmengsel en vlees door scheppen.
- Rode in pan schenken en jachtschotel onafgedekt nog ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Lekker met gekookte krieltjes.
Ook lekker om te maken
Variaties op Poolse jachtschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bigos (Poolse jachtschotel) | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en worst
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in worst en wijn
- boter of margarine en worst kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en worst
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 89 kcal | 4% | 534 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |