Poolse zuurkool
- Herkomst Polen
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van christina57
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Schil de , kook deze, laat ze koud worden en snijd er plakjes van.
- Bak de rookspek uit, doe de zolang in een schaaltje tot gebruik.
- Gebruik het vet om het gerecht in te maken.
- De inkerven, even opkoken, even onder koud stromend water houden en ze dan ontvellen.
- Snijd de in partjes.
- Snijd de in reepjes, kruiden met en en vervolgens in het spekvet goudbruin bakken.
- Haal de even uit de pan.
- Daarna de in hetzelfde vet goudbruin bakken.
- Snijd de knoflook in plakjes en bak deze kort mee.
- Verwijder de vel van het rotterdammertje en snijd het in plakjes van ca. 0,5 cm.
- dik Doe dit ook in de pan en bak het kort mee.
- Voeg nu de uitgebakken en de gebakken toe, kruiden met .
- Voeg nu de toe en maak het los met een vork.
- Vervolgens de tomatenpartjes toevoegen met de en de .
- Deksel op de pan en ca. 5 min.
- laten sudderen.
- Vet intussen een ovenschaal in en werk laag om laag:
- eerst een laag zuurkoolmengsel, vervolgens aardappelplakken, weer zuurkoolmengsel , aardappelplakken.
- Ga zo door tot alles verwerkt is.
- Eindig de laag met de .
- Verdeel er nu stukjes over.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven 200 graden Celcius en stoof het gerecht in 25 minuten gaar.
- Haal het gerecht uit de oven.
- Maak warm in een steelpan Als de kookt, aansteken met een aansteker en al brandend over het gerecht gieten.
- Doe dit bij voorkeur niet in de buurt van uw afzuigkap vanwege brand gevaar.
- Handig is als u de op een electrisch plaatje buiten uw afzuigkap verwarmd.
Ook lekker om te maken
Variaties op Poolse zuurkool
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Poolse zuurkoolschotel | 1 | Ovenschotels |
Bigosh (Poolse zuurkool) | 1 | Stoofschotels |
Poolse zuurkool | 1 | Roerbakgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Poolse zuurkool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 478 kcal | 23% | 1912 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 42 g. | 16% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |