Ingrediënten

+ -
print

Ingrediënten voor de taart:

Ingrediënten voor de karamel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier
    Smelt de op laag vuur.
  2. Maal de koffiekoekjes in de keukenmachine en meng goed met de gesmolten .
    Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
    Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud .
    Breng 100 ml met de koffie en de tegen de kook.
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het koffiemengsel.
  4. Doe over in een kom en laat 15-20 minuten afkoelen tot het mengsel wat dikker wordt, maar nog wel vloeibaar is.
    Mix de en de tot een dikke crème in een beslagkom.
  5. Spatel snel het koffiemengsel erdoor en verdeel de koffiecrème over de bodem van de taart.
    Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
    Maal de popcorn kort in de keukenmachine of hak grof op de snijplank.
    Verdeel de popcorn over de taart.
    Breng voor de de , en aan de kook.
  6. Roer af en toe zodat de goed oplost, Roer niet meer als de siroop helder is.
    Kook de siroop op matig vuur tot deze goudbruin kleurt.
    Haal de pan van het vuur en doop de onderkant 4 seconden in een bak koud .
    Roer goed (pas op!
  7. de is gloeiend heet) en kijk of de als een draad van de lepel loopt (als het nog te dun is, zet dan d pan nog even in het koude )
    Maak een zigzagbeweging met de lepel boven de taart en maak een mooi patroon met de .
    Maak met een deel van de cirkels op een stuk bakpapier, breek in stukken en versier de taart hiermee
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, mascarpone, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, mascarpone, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
303 kcal
15%3030 kcal
Vetten
28 g.
41%280 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%110 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%70 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Popcornkarameltaart