Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Spuitzak
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd het nekstuk in 10 gelijke stukken.
    Hak de fijn.
  2. Strijk het vlees in met olie en .
  3. Draai ze daarna in de aluminiumfolie.
  4. Leg ze 1 uur weg op kamertemperatuur.
    Schil de en kook ze gaar met wat .
  5. Giet ze af en laat ze droog stomen.
  6. Maak er dan puree van en breng op smaak met wat en crème fraîche.
  7. Doe de puree in een spuitzak met een grove spuitmond en leg deze in de warmhoudkast.
    Schil 30 kleine worteltjes.
  8. Laat een klein beetje groen zittten(kroontje).
  9. Kook ze beetgaar in water met 2 theelepels .
    Laat ze uitlekken en karameliseer ze.
    Smelt de .
    Hak de fijn en bak ze op matig vuur goudgeel in de .
  10. Blus af met de bouillon.
  11. Voeg dan de wijn toe samen met de , en de .
  12. Kook het geheel in tot de helft.
  13. Zeef de saus, monteer met en indien nodig licht binden met bruine roux.
    Haal het vlees uit de aluminiumfolie en grill het vlees vervolgens, à la minute, rosé in een grillpan.
  14. Eventueel afkruiden met zout en peper.
    Presentatie:
    Maak een spiegeltje saus op een warm bord, leg er het stuk vlees in en spuit er een rozet van de aardappelpuree naast.
    Leg er drie gekarameliseerde worteltjes bij.
  15. Garneer met een takje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en zoete wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en zoete wijn
  • boter, runderbouillon, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en zoete wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
111 kcal
5%1110 kcal
Vetten
5 g.
8%50 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%20 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%10 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%10 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Porco preto Assado  (Iberico varken)