Snijd het nekstuk in 10 gelijke stukken.
Hak de fijn.
Strijk het vlees in met olie en rozemarijn(1 takje)(1 eetlepel).
Draai ze daarna in de aluminiumfolie.
Leg ze 1 uur weg op kamertemperatuur.
Schil de aardappelen(1 kilo) en kook ze gaar met wat zout(1 stuk).
Giet ze af en laat ze droog stomen.
Maak er dan puree van en breng op smaak met wat boter(1 stuk) en crème fraîche.
Doe de puree in een spuitzak met een grove spuitmond en leg deze in de warmhoudkast.
Schil 30 kleine worteltjes.
Laat een klein beetje groen zittten(kroontje).
Kook ze beetgaar in water met 2 theelepels suiker(2 theelepels).
Laat ze uitlekken en karameliseer ze.
Smelt de roomboter(100 gram).
Hak de sjalotten(2) fijn en bak ze op matig vuur goudgeel in de roomboter(100 gram).
Blus af met de bouillon.
Voeg dan de wijn toe samen met de laurier(1 stuk), rozemarijn(1 takje)(1 eetlepel) en de jeneverbessen(5).
Kook het geheel in tot de helft.
Zeef de saus, monteer met honing(2 eetlepels) en indien nodig licht binden met bruine roux.
Haal het vlees uit de aluminiumfolie en grill het vlees vervolgens, à la minute, rosé in een grillpan.
Eventueel afkruiden met zout en peper.
Presentatie:
Maak een spiegeltje saus op een warm bord, leg er het stuk vlees in en spuit er een rozet van de aardappelpuree naast.
Leg er drie gekarameliseerde worteltjes bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en zoete wijn
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en zoete wijn
Koemelk
boter, runderbouillon, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
Lactose
boter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en zoete wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.