Pörkölt (varkensstoofpot)
- Herkomst Hongarije
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Diepe schaal
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in blokjes van 3 cm.
- Doe ze in een kom en bestrooi ze met de .
- Verwarm de reuzel in een grote braadpan.
- Pel intussen de en knoflook en snijd ze klein.
- Bak ui en knoflook in de reuzel in 4 min.
- goudgeel en zacht op matig vuur.
- Doe het vlees erbij en bak dit al omscheppend enige min.
- aan alle kanten aan.
- Voeg , , , en toe en roer er de door.
- Schenk de bouillon en erbij, roer het geheel even door en dek de pan af.
- Breng aan de kook en temper het vuur.
- Laat ca. 1 uur zachtjes stoven tot het vlees gaar en mals is geworden.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op het pak en houd hem warm.
- Was de en snijd ze doormidden.
- Verwijder zaad en zaadlijsten en hak het vruchtvlees in niet te kleine stukken.
- Snijd de gewassen grof.
- Voeg paprika en tomaat in de laatste 30 min.
- van de stooftijd toe.
- Roer de zure er vlak voor het serveren door.
- Doe de pörkölt over in een voorverwarmde diepe schaal.
- Bestrooi nog met de en doe de rijst apart.
- Tip:
- Als het stoofvocht te veel inkookt, voeg dan zo nu en dan wat extra bouillon, vermengd met , toe.
- Blijft het geheel te nat, stoof dan enige tijd zonder deksel zodat het vocht kan inkoken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
- vleesbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon en wijn
- vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 87 kcal | 4% | 348 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |