Portobellokroket van Cas Spijkers

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon dubbel getrokken aan de kook.
  2. Maak de `s schoon door de steel en de zwarte rubben weg te snijden en roer deze afsnijdsels door de bouillon.
  3. Snijd de champignons in blokjes.
  4. Maak de sjalotjes en knoflook schoon en snijd ze ragfijn.
  5. Was de kruiden en hak ze (alleen de blaadjes) ragfijn.
  6. Voor de ragout:
  7. smelt 100 gram in een ruime pan en voeg de sjalotten en knoflook toe, laat deze al roerend garen, zonder te kleuren.
  8. Voeg daarna de toe en laat de roux ongeveer 10 min.
  9. garen.
  10. Zeef de bouillon en voeg deze beetje bij beetje al roerende toe aan de roux.
  11. Als alle bouillon is toegevoegd, de champignons door de massa roeren en het geheel goed laten doorkoken.
  12. Week de gelantineblaadjes in ijskoud water.
  13. Voeg dan het , zout, peper en de gehakte kruiden toe en roer de goed uitgeknepen gelantine erdoor.
  14. Roer als laatste de door de massa, laat dit even mee garen en stort dan het geheel in een bak.
  15. Strijk glad en laat de massa in 24 uur door en door koud worden in de koelkast en vorm er daarna kroketten van.
  16. Haal de kroketten door het losgaslagen eiwit en wentel ze door het .
  17. Verhit de olie van de frituurpan tot 180 graden C.
  18. en bak de kroketten goudbruin af.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • paneermeel en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en runderbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, paneermeel, runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Portobellokroket van Cas Spijkers heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het resultaat zal wel goed zijn, alhoewel het recept niet overduidelijk is. Het lijkt alsof the gemberpoeder, zout, peper en kruiden aan de gelatine toegevoegd moeten worden, hetgeen natuurlijk niet h... Lees reactie
Elizabeth Broers 30 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
620 kcal
31%2480 kcal
Vetten
35 g.
50%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
71 g.
27%284 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Portobellokroket van Cas Spijkers