Portugees konijn met sjalotjes
- Herkomst Portugal
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hanstaal
- 1 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Pel de en snipper deze.
- Wrijf de konijndelen in met en .
- Pel de en halveer ze.
- Maak de schoon.
- Bereiden:
- Verhit in een grote braadpan de olie en bak de ui ca. 3 minuten.
- Pers de erboven.
- Voeg de , en toe.
- Bak het geheel nog zachtjes 2 min.
- Schep het met een schuimspaan uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de konijndelen in ca. 5 min.
- rondom lichtbruin.
- Voeg uimengsel, en toe.
- Stoof dit met een deksel op de pan 30 min.
- Voeg aan het konijn , en 0,15 liter water toe.
- Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand 2,5 uur.
- Schep het konijn in een schaal.
- Breng het stoofvocht op smaak met en .
- Schenk het over het konijn.
- Serveersuggesties:
- Stokbrood of rijst met een snufje kaneel (wij aten kleine harde spruitjes en puree erbij) Variatie:
- in plaats van rode port 2 eetlepels bessengelei of een glaasje pernod en in plaats van bouillon wildfond Wijn:
- stevige kruidige rode Spaanse wijn, bv.
- een Rioja crianza.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tam konijn42u30m
-
Recept
Hachee van runderlappen met sjalotjes, kruidnagel en creme fraiche43u15m
-
Recept
Ribeye met gebakken aubergine-sjalotjes435m
-
Recept
Lamsrack uit de oven met paprika, sjalotjes en asperges41u40m
-
Recept
Lamsspiesjes met paprika, sjalotjes, knoflook en citroen46u30m
-
Recept
Runderreepjes met sjalotjes en paprika435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Portugees konijn met sjalotjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 92 kcal | 4% | 368 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |