Portugees konijn met sjalotjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Pel de en snipper deze.
  3. Wrijf de konijndelen in met en .
  4. Pel de en halveer ze.
  5. Maak de schoon.
  6. Bereiden:
  7. Verhit in een grote braadpan de olie en bak de ui ca. 3 minuten.
  8. Pers de erboven.
  9. Voeg de , en toe.
  10. Bak het geheel nog zachtjes 2 min.
  11. Schep het met een schuimspaan uit de pan.
  12. Bak in dezelfde pan de konijndelen in ca. 5 min.
  13. rondom lichtbruin.
  14. Voeg uimengsel, en toe.
  15. Stoof dit met een deksel op de pan 30 min.
  16. Voeg aan het konijn , en 0,15 liter water toe.
  17. Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand 2,5 uur.
  18. Schep het konijn in een schaal.
  19. Breng het stoofvocht op smaak met en .
  20. Schenk het over het konijn.
  21. Serveersuggesties:
  22. Stokbrood of rijst met een snufje kaneel (wij aten kleine harde spruitjes en puree erbij) Variatie:
  23. in plaats van rode port 2 eetlepels bessengelei of een glaasje pernod en in plaats van bouillon wildfond Wijn:
  24. stevige kruidige rode Spaanse wijn, bv.
  25. een Rioja crianza.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Portugees konijn met sjalotjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

2.5 uur stoven na de eerste 30 min is ofwel een typefout ofwel een super taai konijn van een jaar of 12. Ik had na 40 minuten super mals vlees dat van het been loskwam. Bij het kruidenmengsel een ta... Lees reactie
Norbert van Eyken 14 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
92 kcal
4%368 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Portugees konijn met sjalotjes