Poulet à la Diable
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van gertvla
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm 60 gram zodat ze juist gesmolten is.
- Snijd het haantje in twee helften.
- Snijd de doormidden.
- Wrijf het haantje in met een halve , doe er zout en peper over en strijk ze met een kwast in met gesmolten .
- Leg ze in een ovenvaste schaal en schuif deze in een oven van 170 graden C.
- Laat ze 25 minuten bakken.
- Keer ze na 12 minuten om.
- Meng de met wat .
- Haal de haantjes uit de oven en smeer ze helemaal in met .
- Strooi er zoveel over, dat er een dikke laag op zit.
- Doe er de rest van de gesmolten over en zet de schaal nu onder de grill.
- Draai het vlees vaak om.
- Schil de en hak ze fijn.
- Doe ze met de en de in een pannetje en laat het tot 1/3 deel inkoken.
- Kneed de rest van de met de bloem tot een beurre manié.
- Voeg de bij de sjalot en wat en laat het 10 minuten koken.
- Klop dan de beurre manié met beetjes door de saus zodat deze dikker wordt.
- Was en hak wat peterselie en geef deze in de saus.
- Als de haantjes mooi bruin zijn, leg ze dan op een voorverwarmde schaal en geef er de saus in een sauspan bij.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel, wijn, bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel, wijn, bouillon
- boter, paneermeel, bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd, azijn, wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 315 kcal | 15% | 1260 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 148 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |