Praline van gerookte zalm met garnaaltjes, herfstsalade en kruidendressing

Ingrediënten

+ -
print

Kruidendressing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snipper het zeer fijn.
  2. Fruit het glazig in ongeveer 1 minuut.
  3. Laat deze afkoelen.
  4. Draai in de blender de met de witte en laat dit even draaien.
  5. Voeg de sjalot toe plus de .
  6. Voeg de olie toe eerst druppelsgewijs, later in een klein straaltje, zodat er een mayonaise ontstaat.
  7. Meng de garnalen met de kruidenmayonaise.
  8. Leg de plakjes gerookte op een plasticfolie, verdeel de garnalen er over en bind de folie bijeen zodat er een bolletje ontstaat.
  9. Maak de gewassen en droog geslagen slasoorten aan met de kruidendressing.
  10. Leg in het midden van het bord de sla en leg in het midden van de sla de praline.
  11. Garneer het bord met de dressing.
  12. Bereidingswijze kruidendressing:
  13. Blender de gepelde sjalot, knoflook, azijn en de helemaal fijn.
  14. Voeg de en de helft van de olie toe en laat dit nog even draaien.
  15. Voeg nu de rest van de olie toe en laat nog even draaien.
  16. Wrijf de dressing door een zeef en breng op smaak met .
  17. Voeg eventueel nog wat suiker toe, als de dressing te zuur van smaak is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie en arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • boter en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
144 kcal
7%576 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Praline van gerookte zalm met garnaaltjes, herfstsalade en kruidendressing