Prei met pindasaus, banaan en ei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Kook de in 10 minuten hard.
  2. Maak de schoon, gebruik hiervan uitsluitend de witte en licht geel/groene delen, Snijd ze in stukken van ca. 4 cm, spoel ze af en laat de 10 minuten zachtjes koken in ruim water waar aan toegevoegd is.
  3. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en houd het warm.
  4. Houd het kookvocht apart.
  5. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes, spoel ze af en maak ze daarna droog (slacentrifuge).
  6. Zeef 6 eetlepels kookvocht en breng het in een pannetje aan de kook.
  7. Roer de erdoor en blijf zolang roeren tot alles opnieuw aan de kook is en een gebonden saus is verkregen.
  8. Laat de saus enkele minuten zachtjes sudderen.
  9. Voeg er , - of citroensap, suiker en sojasaus aan toe.
  10. Houd het warm.
  11. Pel de en snijd hem in plakjes doe dit hetzelfde met de .
  12. Verdeel de ijsbergsla over de borden, schep de stukken er in het midden op, schenk de saus erover en bstrooi de gerechten met seroendeng.
  13. Schik afwisselend plakjes en hard gekookt ei rondom de preistukken met de saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal badjak kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • pindakaas en sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoete sojasaus
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
263 kcal
13%789 kcal
Vetten
11 g.
16%33 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%54 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Prei met pindasaus, banaan en ei