Preischotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 200 graden Celcius

    De aardappelpuree:
    Uitje fijn snijden en licht aanbakken.
  2. fijnhakken.
  3. De worst in stukjes snijden.
    Schil de , snijd ze in stukken en kook ze gaar.
  4. Giet de , als ze gaar zijn, af en stamp ze fijn.
  5. Voeg de hete melk toe en roer de met de gebakken uiensnippertjes, de en de stukjes worst tot een smeuïge puree.
  6. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    De prei:
    Snijd de prei in ringen, waarbij je zoveel mogelijk van het groen gebruikt.
  7. Was de preiringen en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  8. Breng water aan de kook, doe de preiringen in het kokende water en blancheer (iets garen) de zonder deksel in 2 minuten.
  9. Giet de af.
  10. Roer de door de aardappelpuree.
  11. Doe de puree in een ovenvaste schaal en strooi de kaas over de stamppot.
  12. Laat de schotel in een voorverwarmde oven op 200 graden, in het midden van de oven, in 15 tot 20 minuten warm en lichtbruin worden (de laatste 5 min.
  13. Op de hoogste richel).
25
25
25

Variaties op Preischotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Preischotel
VariatieAantalGang
Preischotel14Ovenschotels
Aardappel-preischotel3Ovenschotels
Pittige preischotel1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • goudse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk en goudse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • halfvolle melk en goudse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • goudse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in rookworst
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
306 kcal
15%1224 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Preischotel