Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Preischotel recept
Preischotel recept
Laatste update: 8 november 2016 om 12:11

Preischotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


verwarm de oven voor op 200 graden Celcius

De aardappelpuree:
Uitje fijn snijden en licht aanbakken. Peterselie fijnhakken. De worst in stukjes snijden.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Giet de aardappelen, als ze gaar zijn, af en stamp ze fijn. Voeg de hete melk toe en roer de aardappelen met de gebakken uiensnippertjes, de peterselie en de stukjes worst tot een smeu´ge puree. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

De prei:
Snijd de prei in ringen, waarbij je zoveel mogelijk van het groen gebruikt. Was de preiringen en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Breng water aan de kook, doe de preiringen in het kokende water en blancheer (iets garen) de prei zonder deksel in 2 minuten. Giet de prei af. Roer de prei door de aardappelpuree. Doe de puree in een ovenvaste schaal en strooi de kaas over de stamppot. Laat de schotel in een voorverwarmde oven op 200 graden, in het midden van de oven, in 15 tot 20 minuten warm en lichtbruin worden (de laatste 5 min. Op de hoogste richel).

Allergenen Informatie

Voor dit preischotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven