Preisoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van Melinde
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- smelt de in een grote pan, voeg spekjes toe en bak ze zachtjes uit.
- Snijd in smalle ringetjes (ook de groene uiteinden) en was ze in een vergiet.
- Schil de en snijd ze in kleine blokjes.
- Fruit de en 5 minuten met de spekblokjes mee.
- Voeg de bouillon toe en laat het een half uur zachtjes pruttelen.
- Wel de rookworst minimaal 20 minuten in water dat tegen de kook aan is.
- kook de in 10 minuten hard.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng goed het op smaak met en witte peper.
- Snijd worst in plakjes en voeg aan de soep toe.
- Pel de eieren, snijd ze in plakjes en roer ze vlak voor het serveren voorzichtig door de soep.
Optioneel: - Geef er grof bruin brood of roggebrood bij.
Ook lekker om te maken
Variaties op Preisoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Preisoep | 8 | Soepen |
Witte bonen-preisoep met paling | 2 | Soepen |
Preisoep (koolhydraat-arm) | 1 | Voorgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- runderbouillon en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- runderbouillon en stokbrood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter, runderbouillon, stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per persoon | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 442 kcal | 22% | 1768 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 43 g. | 16% | 172 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |