Preitaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voeg de , het en de toe in een kom.
    Snij de in kleine stukjes.
    Roer vervolgens het grootste gedeelte van het erbij.
    Kneed het mengsel zodat er een soepel deeg overblijft.
    Verpak het deeg in deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast voor circa een uur rusten.
    Snijd de in dunne ringetjes en was ze goed. .
    Verhit de en bak de uitgelekte preiringen even met , , kerrie- en samen met de .
    Voeg de toe en meng het geheel.
    Klop de los met de en roer dit mengsel door het preimengsel.
    Beboter ovenschaal en bekleed het met het deeg.
    Prik wat luchtgaatjes in het deeg en verdeel het preimengsel over de bodem.
    Bak de preitaart in een voorverwarmde oven van 200°C in 35 minuten.
    Preitaart garneren met gehalveerde tomaatjes.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Preitaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Preitaart
VariatieAantalGang
Preitaart8Taart en gebak
Hartige preitaart3Hartige taarten
Kaas-preitaart2Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
505 kcal
25%2020 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
21%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Preitaart