Preitaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Preitaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van ladysteffie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Bak de spekjes aan op zacht vuur.
- Snijd de in dunne, halve ringen en was deze goed.
- Wanneer de spekjes goed zijn aangebakken, bak dan de uitgelekte mee tot deze bijna gaar is en laat het afkoelen.
- Als de en spekjes afkoelen, verwarm de oven voor op 200° C.
- Vet een springvorm in of beleg een ovenschaal met bakpapier.
- Beleg de vorm of schaal met de plakjes en prik er gaatjes in met een vork.
- Bak deze 10 minuten voor in de oven.
- Meng in een kom de en de en klop deze goed.
- Voeg de , toe.
- Voeg ook de geraspte , naar smaak toe en meng het geheel goed.
- Giet het mengsel in de vorm of schaal over de de .
- Snijd de toma(a)t(en) in dunne plakjes en rangschik ze over de quiche.
- Strooi er eventueel nog wat over.
- Zet de preitaart in de oven en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kaas-preitaart440m
-
Recept
Hartige preitaart41u15m
-
Recept
Preitaart41u15m
-
Recept
Preitaart met zalm430m
Variaties op Preitaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Preitaart | 8 | Taart en gebak |
Hartige preitaart | 3 | Hartige taarten |
Kaas-preitaart | 2 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomkaas, bladerdeeg, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas en kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 285 kcal | 14% | 1140 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |