Preitaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Preitaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van avalon
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Taartvorm
- Braadpan
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Plakjes laten ontdooien.
- In braadpan boter verhitten.
- snijden en basilicum ca. 3 minuten fruiten.
- loskloppen met zout, peper, 50 g kaas en crème fraîche.
- Na eigen smaak nog wat of verse chili.
- Taartvorm invetten en bekleden met .
- Met vork gaatjes in deeg prikken.
- en ham over bodem verdelen.
- Eimengsel erover schenken.
- Rest van kaas over ei strooien.
- In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Eventueel laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hartige preitaart435m
-
Recept
Hartige preitaart41u15m
-
Recept
Preitaart41u15m
-
Recept
Preitaart met zalm430m
Variaties op Preitaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Preitaart | 8 | Taart en gebak |
Hartige preitaart | 3 | Hartige taarten |
Kaas-preitaart | 2 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg, boter of margarine, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 84 kcal | 4% | 336 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |