Preitaart met gehakt

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Laat de plakjes ontdooien.
  2. Maak de schoon en snijd hem in ringetjes.
  3. Pel en snipper de knoflook.
  4. Verhit een beetje in en grote braadpan.
  5. Rul het gehakt portiegewijs en voeg af en toe opnieuw toe.
  6. Voeg op het eind de knoflook toe en bak hem kort mee.
  7. Breng op smaak met en haal het vlees uit de pan.
  8. Fruit de ca. 5 minuten in het braadvet.
  9. Breng op smaak met , en een snufje .
  10. Voeg het gehakt toe aan de .
  11. Strooi de eroverheen en bak kort mee.
  12. Roer ca. 375 mililiter water, de en de er geleidelijk doorheen.
  13. Laat het geheel onder af en toe roeren ca. 5 minuten zachtjes pruttelen totdat het tot een dikke massa is ingekookt.
  14. Vet een ovenschaal (ca. 32 x 39 cm en 3 cm diep) in en bedek hem met de plakjes .
  15. Bedek ook de randen.
  16. Verdeel het geleidelijk over het .
  17. Breng het gehakt op smaak en verdeel het over de ovenschaal.
  18. Strooi de geraspte er over heen.
  19. Bak de hartige taart in ca. 35 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
25
25
25

Variaties op Preitaart met gehakt

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Preitaart met gehakt
VariatieAantalGang
Preitaart met gehakt, mais en geraspte kaas1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • deeg, boter om in te vetten, roomkaas, paneermeel, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten, slagroom, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter om in te vetten, slagroom, roomkaas, kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
206 kcal
10%1648 kcal
Vetten
15 g.
22%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Preitaart met gehakt