Preitaart met zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Laat de plakjes deeg los van elkaar ontdooien.
Maak de schoon en snijd hem in ringen
Leg de plakjes deeg op elkaar maar zorg dat de hoeken steeds en stukje verspringen.
Rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel (28 cm doorsnede) bekleed een ingevette lage taartvorm met een doorsnede van 24 centimeter ermee en bestrooi de bodem met .
Verhit de olie in een ruie pan en bak de in ca 10 minuten al omscheppend beetgaar. - Laat de in een vergiet uitlekken.
Breng op smaak met en . - Laat de uitlekken en verwijder evt.
- de graatjes.
- Hak de grof.
Verwarm de oven voor tot 200 graden. - verdeel de over de bodem van de taart.
- Verdeel de vis en de erover.
Klop de met 3 eetlepels water en en naar smaak los en schenk over de taart. - Zorg ervoor dat ook de randen met dit eimengsel worden bestreken.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca 30 minuten lichtbruin en gaar
Ook lekker om te maken
-
Recept
Banaan-preitaart41u10m
-
Recept
Hartige preitaart41u15m
-
Recept
Preitaart41u15m
-
Recept
Quiche met zalm430m
-
Recept
Bakplaatpizza met gerookte zalm en krab420m
-
Recept
Zalm quiche41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 207 kcal | 10% | 828 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |