Preitaart voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Was de prei en snijd hem in ringen.
- Snijd de in blokjes.
Fruit de ui portiegewijs in 2-3 eetlepels olie glazig. - Voeg de toe en bak kort mee.
- Breng op smaak met en en laat afkoelen.
Meng de kark met 1 ei, de ,8 eetlepels olie en 1 theelepel
Meng de met de en kneed de door het kwarkmengsel
Rol het deeg uit op een met bestoven werkvlak tot de grootte van een bakblik.
Vet een bakblik in met een beetje olie en bestuif hem met . - Leg het deeg in het bakblik en druk het deeg aan de randen wat omhoog.
Verdeel het preimengsel over het deeg.
Verwarm de oven voor tot 200 graden. - Roer de en de crème fraiche glad.
- Roer er een voor een 5 doorheen.
- Giet het room-kaasmengsel over de prei.
- Bestrooi gelijkmatig met .
Bak de preitaart 25-30 minuten in de oven. - Snijd de taart in punten.
Serveer de taart warm of koud.
Lekker met zure room of kruidenkwark.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hartige preitaart435m
-
Recept
Preitaart41u
-
Recept
Hartige perentaart voor buffet430m
-
Recept
Hartige preitaart41u15m
-
Recept
Preitaart met zalm430m
-
Recept
Basis voor quiche445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomkaas en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, roomkaas, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 296 kcal | 14% | 4736 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 176 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 400 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |