Provencaalse kipschotel
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Roerbakgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van daffodil
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Maak alle groenten schoon.
- Snijd de in kleine stukken en de in halve plakjes.
- in kwarten snijden.
- Snijd de in stukjes en marineer deze in de Silvo kruidenmarinade.
- Bak de Parijse in de boter totdat ze gekleurd en knapperig zijn.
- Kook ondertussen de in zout water tot ze beetgaar zijn.
- Giet af.
- Bak de aubergineplakken in de totdat ze bruin zijn.
- Leg ze op een bord apart, houd warm.
- Voeg deze als laatste toe aan het gerecht, voor het opdienen.
- Bak in dezelfde ingevette pan de totdat ze gekleurd zijn.
- Bak in een wok de aan in de , voeg 3 minuten later de toe.
- Strooi rijkelijk de of provencaalse eroverheen.
- Laat kort meebakken.
- Voeg daarna de gebakken , Parijse toe.
- Kort meebakken, omscheppen en met de of persillade provencale (Ducros) uit Frankrijk.
- Voeg als laatste de zachte toe en maak het geheel af op smaak met peper en zout uit de molen.
- Eet smakelijk!!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Thaise kipschotel430m
Variaties op Provencaalse kipschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Provençaalse kipschotel | 1 | Hoofdgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bakboter en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 170 kcal | 8% | 680 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |