Provençaalse tomatensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. In een grote pan aan de kook brengen, inkruisen en met een paar tegelijk in het kokende leggen.
  2. Met een schuimspaan eruit halen en in een bak met ijskoud overdoen.
  3. Als ze voldoende zijn afgekoeld het schilletje eraf trekken.
  4. Boven een kom een zeef hangen.
  5. De in vieren snijden en boven de zeef de pitjes eruit drukken/eruit wippen met je vinger.
  6. Zo vang je het vrijkomende tomatensap op.
  7. Druk het achtergebleven sap uit de pitjes met de bolle kant van een lepel.
  8. Doe de stukken tomaat bij het tomatensap en gooi de pitjes weg.
  9. Verhit in een grote pan de en voeg de ui, wortel, , , , , chilipeper, en toe.
  10. Op zacht vuur ± 10 minuten laten smoren, niet bruin laten worden.
  11. Voeg de , de met het opgevangen sap, , , saffraan en de toe.
  12. Laat 30 minuten zachtjes koken.
  13. Af en toe roeren zodat de stuk gaan.
  14. Je kunt nu de soep met een staafmixer pureren, maar het hoeft niet.
  15. Vergeet dan niet het er eerst uit te halen.
  16. Voeg de pasta toe en laat nog even doorkoken tot de pasta gaar is.
  17. Roer er als laatste de en de door.
  18. De pasta die ik heb gebruikt is echt kleine pasta, precies goed voor soep.
  19. Maar je kan natuurlijk ook vlindertjes, spiraaltjes of elleboogjes gebruiken!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
72 kcal
3%288 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Provençaalse tomatensoep