Pruimenbootjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Tapas
- Bereiden
- Kookboek van fabita
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- laten ontdooien De chorizo zo in stukjes snijden dat een stukje in een pruim past.
- Elk bladerdeegvel doormidden snijden. (je hebt dan 2 stukken).
- Elke helft weer doormidden (4 stukken), elk stuk weer door de helft (8 stukken) en die weer door de helft.
- Je hebt dan 16 stukken.
- Steek in elke pruim een stukje chorizo en leg telkens een pruim op een stukje deeg.
- Druk de pruim een beetje in de bodem van de deeglap, zodat die wat vast zit.
- Doe 2 zijkanten van de deeglap een beetje omhoog zodat er een bootvorm ontstaat.
- Het hoeft niet vastgezet te worden.
- Leg alle 16 op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
- Bestrijk ze met wat losgeklopt .
- Zet de bakplaat in de oven tot het deeg goudbruin is.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 53 kcal | 2% | 848 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |