Pruimencake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- 2 reviews

Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- wassen en ontpitten Elke halve pruim weer in 4 stukken snijden.
- romig kloppen met de suikers.
- een voor een toevoegen en geheel wegkloppen.
- Als het begint te schiften wat toevoegen.
- Dan het laatste ei toevoegen en geheel wegkloppen.
- erbij in scheppen en wegkloppen.
- Op de ingevetten bakplaat verdelen en glad strijken.
- er over verdelen.
- Nu in het midden van een koude oven schuiven.
- De oven aanzetten op 175 graden C. 50 - 60 minuten laten bakken.
- Daarna snijden in stukken van 5 x 5 cm.
Variaties op Pruimencake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pruimencake met rum | 1 | Zomer |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Pruimencake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 4056 kcal | 202% | 4056 kcal |
Vetten | 287 g. | 410% | 287 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 271 g. | 104% | 271 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 315 g. | 350% | 315 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |