Vet een bakvorm (32 x.29 cm, ca 3,5 cm diep) in en bestrooi hem met .
Was de en verwijder de steeltjes, halveer de vruchten en verwijder de pitten.
Meng 150 gram , 100 gram , 1 zakje vanillesuiker(2 zakjes), een snufje zout(1 stuk) en de boter(150 gram)(1 stuk) in vlokjes eerst met de deeghaken van de mixer en daarna met de hand tot kruimels.
Dek af met vershoudfolie en zet koud weg.
Meng de monchou(250 gram), de melk(6 eetlepels),de olie(3 eetlepels), het ei(1 stuk), 100 gram suiker(4 eetlepels)(200 gram), 1 zakje vanillesuiker(2 zakjes) en een snufje zout(1 stuk).
Meng het bakpoeder(1 zakje) met 400 gram bloem(550 gram) en roer de helft door het kaasmengsel.
Voeg de rest van bloem(550 gram) toe en meng het geheel met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.
Rol het in de bakvorm uit.
Verdeel de pruimen(1.6 kilo) dakpansgewijs over de vorm.
Zorg dat de pruimen(1.6 kilo) dicht tegen elkaar aanliggen en strooi de kruimels er overheen.
Bestrooi de taart met de amandelen(100 gram) en de (parel)suiker(4 eetlepels)(200 gram) en bestuif met een beetje kaneel(1 stuk).
Bak de taart 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, monchou, melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, monchou, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.