Pruimengebak

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een bakblik (32-39 cm) in en bestuif met .
  2. Klop de , en 1 zakje 5-7 minuten tot een creme.
  3. Roer de olie erdoor.
  4. Voeg het bij de en klop de afwisselend met de limonade door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over het bakblik en strijk het glad.
  6. Verwarm de oven stand 2.
  7. Bak het in ca. 25 minuten.
  8. Haal het bakklik uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
  9. Strijk het pruimencompote gelijkmatig over de bodem.
  10. Roer de creme fraiche glad.
  11. Klop de stijf.
  12. Voeg tijdens het kloppen de en de toe.
  13. Spatel dan de voorzichtig door de creme fraiche.
  14. Strijk de room over het pruimencompote.
  15. Kerf met een vork versieringen in de creme.
  16. Roer de door 2 eetlepels en strooi over het gebak.
  17. Snijd de plak in 24 stukken.
  18. Klop 250 milliliter lobbig en voeg 1 eetlepel toe.
  19. Versier elk stuk gebak met een dot met daarin 1/2 theelepel pruimencompote.
25
25
25

Variaties op Pruimengebak

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pruimengebak
VariatieAantalGang
Kruimel-pruimengebakjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4379 kcal
218%105096 kcal
Vetten
475 g.
678%11400 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
13%264 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pruimengebak