Pruimenjam (light)

Ingrediënten

+ -
print

1 pond geleisuiker 3:1

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. in stukjes snijden.
  2. Neem rijpe , maar ook niet te rijp.
  3. Deze bevatten nl.
  4. minder pectine waardoor de jam wat dunner wordt.
  5. Breng al roerende de aan de kook, voeg de toe en blijf roeren op hoog vuur. (pas op, de massa komt omhoog).
  6. Laat het 3 minuten goed doorkoken.
  7. Test of de jam dik genoeg is, door een bordje in de vriezer te plaatsen.
  8. Hierop een druppel jam laten vallen.
  9. Loopt deze niet meer weg, dan is de jam goed.
  10. Giet direct in schone potjes, draai de deksel erop en houd hem op de kop (vacumeren), totdat de deksel een plof laat horen.
  11. Draai de pot terug en laat afkoelen.
  12. Leuk met etiketten en een stukje stof over de deksel versieren.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geleisuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Pruimenjam (light) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies
RESET

Ik vind het geweldig
Ikko 13 augustus 2013
Heerlijk en zomaar klaar !
17 augustus 2011
Let op dat je de jam niet laat verbranden onderin de pan!
12 augustus 2011
Ik vind het grappig dat in de light versie meer suiker zit dan in de gewone.
17 juli 2011
Bedankt voor dit recept. Het is goed gelukt! groet Lous
17 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pruimenjam (light)