Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Taartvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kneed 250 gram , 50 gram , een snufje , 125 gram in stukjes en 1 eerst met de deeghaken van de mixer en dan met een koele hand tot een glad deeg.
    Leg het deeg vervolgens 1 uur afgedekt in de koelkast.
    Vet een rechthoekige ovenvorm (20 x 29 cm) of een ronde taartvorm met uitneembare bodem (doorsnede 28 cm) met een beetje .
    Rol het deeg uit tot een rechthoek (ca. 24 x 33 cm) of cirkel (Ca. 32 cm doorsnede).
  2. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk goed bij de randen aan.
  3. Prik met een vork meerdere malen gaatjes in het deeg.
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
    Leg een groot stuk bakpapier over het deeg en vul de vorm met de gedroogde bonen.
  4. Bak de bodem ca. 25 minuten blind.
  5. Neem de bonen en het bakpapier uit de vorm.
  6. Laat de taart in de vorm afkoelen
    Roer 100 milliliter , het en 50 gram door elkaar.
    Breng de overige aan de kook en roer het puddingpoedermengsel er doorheen.
  7. Breng nogmaals aan de kook en laat alroerend nog 1 minuut zachtjes koken.
  8. Roer de erdoorheen.
  9. Laat de pudding afkoelen en roer hem hierbij geregeld door.
    Roer de creme fraiche en de slagroomversteviger door elkaar.
    Roer het mengsel door de pudding.
  10. Strijk de pudding in de taartbodem.
    Zet de taart ca 1 uur in de koelkast.
    Maak de en de schoon.
  11. Meng het glazuur en 2 eetlepel door elkaar.
  12. Roer er 250 milliliter water doorheen.
  13. Breng alroerend aan de kook.
  14. Roer de en de bessen erdoorheen.
  15. Verdeel het mengsel over de taart.
  16. Zet de taart 30 minuten in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
254 kcal
12%3048 kcal
Vetten
12 g.
18%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%324 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Puddingtaart met bessen