Doe de met in stukjes gesneden, en het ijskoude water in de keukenmachine en kneed het tot een bal deeg(1 stuk).
Zet het deeg(1 stuk) even in de koelkast om op te stijven.
Alle harde groentensoorten even voorstomen.
De zachte groenten zoals ui(1 stuk), paprika(1 stuk), knoflook(1 stuk) even in een droge koekepan bakken.
Als de ui(1 stuk) lichtbruin is dan de rest toevoegen.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Vet de quichevorm in met wat olie(1 stuk).
Rol het deeg(1 stuk) uit.
Gemakkelijk is om wat huishoudfolie op en aanrecht te leggen en daar het deeg(1 stuk) op uitrollen.
Het pakt dan gemakkelijk op om het in de quicheschaal te verwerken.
Leg een paar velletjes aluminiumfolie op het deeg(1 stuk), doe daarop de kapucijners(1 stuk) of erwten en bak de koek tot de randen er lichtbruin uitzien.
Dit heet blind bakken.
Daarna uit de oven halen en erwten en aluminiumfolie eruit halen.
De vulling maken:
Kluts de eieren(3).
Voeg toe de room(200 milliliter) en de kaas(1 stuk)(250 gram).
Maak op smaak met peper(1 stuk), zout(1 stuk)(1 snufje), maggiblokje, kerrie en voeg voor de binding de maizena(1 dessertlepel) toe.
Doe de gestoomde groenten erdoor heen en de gebakken ui(1 stuk).
Giet een deel van de vulling op het deeg(1 stuk) in de quichevorm, dan wat vruchten, geitenkaas en vervolgens de rest van de vulling.
Versier de taart bovenop met kleine stukjes paprika(1 stuk) of een broccoli(1 stuk) in de lengte gesneden (het lijkt dan op een boom).
Plaats de taart in de oven en bak deze tot hij goudbruin is circa 45 minuten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
deeg, boter, kaas, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kaas, room, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, kaas, room, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.