Quiche Lorraine
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van Lydia1984
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Mix 150 gram bloem en 50 gram boter, tot het deeg los laat van de kom.
als het niet lukt telkens een beetje boter bij doen tot het wel gaat
Snij de plakjes ham in stukjes
Spek bakken (niet helemaal ontvochten)
Doe de ham erbij en bak het even mee
Doe de ham en spek in een kom
Doe de koffiemelk erbij
Voeg dan de 2 zakken geraspte kaas er aan toe
Doe dan de 5 eieren er bij
Even door roeren
Deeg uitrollen en in beboterde vorm doen
(wanden niet te dik maken 2 a 3 mm)
Vulling in vorm gieten
Doe dan de quiche in de oven
30 minuten op 180 graden
als de bovenkant goud bruin is, is hij klaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Quiche lorraine445m
-
Recept
Quiche a la lorraine41u30m
-
Recept
Quiche Lorraine455m
-
Recept
Quiche Lorraine425m
-
Recept
Quiche lorraine435m
-
Recept
Quiche lorraine425m
Variaties op Quiche Lorraine
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Quiche Lorraine | 9 | Ovenschotels |
kaastaart, quiche lorraine | 1 | Ovenschotels |
Hartige taart (quiche Lorraine) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kaas en margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 779 kcal | 38% | 6232 kcal |
Vetten | 53 g. | 75% | 424 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |