Quiche lorraine
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Quiche lorraine recepten
- Bereiden
- Kookboek van samjuul
- 2 reviews
Keukenspullen
- Taartvorm
Bereidingswijze
- Beboter een (spring)vorm en bekleed hem met (blader).
- Prik er enkele gaatjes in.
- Snijd de en het gerookte in kleine stukjes en bak ze even lekker krokant.
- Snipper de en bak die even mee.
- Leg ze samen met de geraspte in de taartvorm.
- Doe de en de in een maatbeker en roer deze heel goed om.
- Voeg er de peper, zout en muskaatnoot bij, giet deze dan over de taart.
Bak de quiche op 175°C gedurende ± 45 minuten.
Het is wel belangrijk dat de quiche goed gaar is ivm. - salmonellavergiftiging!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Quiche lorraine425m
-
Recept
Quiche Lorraine430m
-
Recept
Quiche a la lorraine41u30m
-
Recept
Quiche Lorraine455m
-
Recept
Quiche Lorraine425m
-
Recept
Quiche lorraine435m
Variaties op Quiche lorraine
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Quiche Lorraine | 9 | Ovenschotels |
kaastaart, quiche lorraine | 1 | Ovenschotels |
Hartige taart (quiche Lorraine) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kaas en deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept (2)
Quiche lorraine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 188 kcal | 9% | 1504 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |