Quiche Lorraine
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Quiche lorraine recepten
- Bereiden
- Kookboek van nandy
- 3 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het .
Zet de vorm eventueel met blindvulling in de oven en laat 15 min. - bakken op 180 graden C.
Rasp intussen de .
Snijd de ham of knip het spek in kleine stukjes en bak dit bruin in een koekenpan.
Doe de in een hoge kom en meng goed met een mixer tot een schuimige massa, voeg de geraspte toe.
Doe de /room in een pan en verwarm tot het bijna kookt.
De hete bij het eimengsel doen.
Voeg een beetje toe.
Haal de vorm uit de oven en verwijder een eventuele blinde vulling.
Strooi 2 eetlepels paneermeel over de bodem, verdeel de ham/spek over de bodem en voeg dan met behulp van een jus of soeplepel het eimengsel toe.
Zet terug in de oven en laat nog 40 a 50 min bij 180 graden C. - gaar bakken.
De bovenkant moet iets lichtbruin zijn en stevig aanvoelen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Quiche Lorraine
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Quiche lorraine | 9 | Hartige taarten |
kaastaart, quiche lorraine | 1 | Ovenschotels |
Hartige taart (quiche Lorraine) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg, jonge kaas, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, jonge kaas, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas en kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, jonge kaas, kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jonge kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper en ontbijtspek
Reacties op dit recept (3)
Quiche Lorraine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 302 kcal | 15% | 1812 kcal |
Vetten | 20 g. | 28% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 18 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |