Quiche met prei en spekjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Koekenpan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Zeef de met het in een kom.
  2. Kneed snel de koude erdoor.
  3. Voeg de toe als het te droog is.
    Rol het uit op een met bestoven werkvlak.
    Verdeel het dan in de taartvorm en laat 1 uur in de koelkast rusten.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
  4. Prik met een vork gaatjes in het (de bodem) en leg er een vel bakpapier op.
  5. Vul de vorm met een "blinde" vulling (gedroogde bonen of pasta)
    Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten.
    Maak ondertussen de vulling:
  6. Maak de schoon en snijd hem in ringen.
    Bak de spekjes uit in een koekenpan met anti-aanbaklaag, voeg eventueel een scheutje rijstolie toe.
  7. Laat afkoelen.
    Klop de los en voeg de , , uitgebakken spekjes en wat en , roer alles goed door.
    Haal de vorm uit de oven en verwijder de vulling.
    Verdeel de preiringen over de bodem van de quiche en schenk het eimengsel erover.
    Zet de vorm voorzichtig terug in de oven en bak de quiche in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat hem afkoelen en snijd hem in punten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, slagroom, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Quiche met prei en spekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

In de benodigdheden staat dat je geen ei nodig hebt, maar als je het recept leest staat er opeens dat je wel ei nodig hebt. maar hoeveel ei heb je dan nodig?
Mirjam 27 december 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
215 kcal
10%2580 kcal
Vetten
18 g.
26%216 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Quiche met prei en spekjes